Градежът

„Градежът”
Мина Кръстева

Това е разказ за пътя, извървян от Уста Кольо Фичето. Неговият талант, трудолюбие и познания го издигат до един от най-големите и уважавани строители на онова време. Книгата е романизирана биография на прочутия майстор.

„Мина Кръстева не крие преклонението си пред Уста Колю Фичето. Описанието й е емоционално и това си преклонение и вълнение тя съумява да предаде на читателя. „Градежът” е хубава книга, деликатно заредена с топъл патриотизъм и крехка носталгия по далечното време на Уста Колю Фичето.“
Ваньо Вълчев

ЧЕТИ

„ГРАДЕЖЪТ” на Мина Кръстева е хубава книга, която привлича вниманието ни с личността, за която авторката си е поставила задача да ни разкаже. И е нейна заслуга, че спирайки вниманието си върху Уста Колю Фичето, тя съумява да ни представи времето, когато се възражда българският дух. Когато се събужда и избуява творческия дух на българина, за да се слее с друг един извечен устрем – към свобода!
Тези две неща авторката е успоредила в книгата и ни убеждава чрез словото си във възрожденското единение на българите. Всичко това – чрез разказа за пътя, извървян от Уста Кольо, чиито огромен талант, трудолюбие и познание го издигат като един от най-големите и уважавани строители на онова време. Разбира се, наред със живописното и достоверно представяне на творческия път на героя си, авторката внимателно и деликатно е съумяла да ни въведе и в неговия интимен свят, изпълнен и с горчивини, и с човешки драми и трагедии. Успява да ни развълнува и с разказа си да ни убеди във връзката на всеки духовен талант с неизбежния му дял в постигане на по-висша свобода – национална.
Мина Кръстева не крие преклонението си пред Уста Колю Фичето. Описанието й е емоционално и това си преклонение и вълнение тя съумява да предаде на читателя. „Градежът” е хубава книга, деликатно заредена с топъл патриотизъм и крехка носталгия по далечното време на Уста Колю Фичето.
Ваньо Вълчев

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Градежът“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Go to Top