Момичето с цигулката

„Момичето с цигулката“
Ева Кралева-Бахран

Страхът е в нас, дори да не го усещаме съзнателно, готов с единствената си благородна мисия да ни защити в оцеляването. Точно тук, обаче, дяволът е скрит в детайлите. Често ние осигуряваме условия, в които той, вместо да закриля в името на живота, ни пази от самия живот.
Писах за себе си и за онези, които ме придружаваха, докато търсех живота и моето място в него. Мислено бях при всички, които ми помогнаха да издържа на натиска на страданието, до момента, в който можех да кажа: „АЗ си Вярвам.“
Ева Кралева-Бахран

Категории: ,

ЧЕТИ

Ева Кралева-Бахран е родена в Бургас, където завършва Музикална гимназия. Работи като цигуларка в оркестъра на гр. Цайтц, Германия.
След дипломирането си в Лайпцигската консерватория, се мести в Бранденбург и остава в Оперно-симфоничния му оркестър до пенсионирането си. В последните години е изкушена от писането. През 2007 година печели награда за поезия в конкурса Jokers Lyrik-Preis на Издателство Jokers. „Момичето с цигулката” е втората й книга.

* * *
Страхът е в нас, дори да не го усещаме съзнателно, готов с единствената си благородна мисия да ни защити в оцеляването. Точно тук, обаче, дяволът е скрит в детайлите. Често ние осигуряваме условия, в които той, вместо да закриля в името на живота, ни пази от самия живот. Тогава страдаме от различни безименни болести, които не са съдба, а последица от болестта в обществото.
Можем ли обаче да се научим на доверие в едно общество, което ни желае доброто, а спира растежа на личността, сливайки я с масата? Или пък в друго, където хората са толкова загрижени за вечния си живот, че дори не забелязват как земният минава безжизнено покрай тях, а те не го познават.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Момичето с цигулката“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Go to Top