Поздрави от синята палатка

„Поздрави от синята палатка“ събира 95 от най-ценните ми срещи със света. Това не е пространен пътепис, а калейдоскоп от кратки, фрагментарни истории с много личен поглед към разнолики места и култури. Някои от текстовете са същински трилъри, други са разговори, трети са документален разказ – от вулкан, кафене или оризище, четвърти са фрагмент от философията на далечна култура…
От Скандинавия, Прибалтика и Русия през Азия и Нова Зеландия до Африка и САЩ – тези пътешествия ще ви отведат в домовете на велики писатели и на обикновени хора. Ще ви разкажат за богове с плетени шапки и за страховити затвори, за хумористични републики и свободни слонове, за пустинни дяволи и далечни ледници.
5 континента. 25 страни. 95 истории. 145 фотографии. И напомнянето, че всички тези числа нямат особено значение. Не и без хората, животните и мимолетните срещи завинаги.
Петя Кокудева

Петя Кокудева е българска писателка на детска литература. Петя Кокудева е родена през 1982 г. в Смолян. Завършва английска гимназия. Получава бакалавърска степен по „Журналистика“ и магистърска по „Творческо писане“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.
След дипломирането си работи като репортер във вестник „168 часа“ и Дарик радио. Съавтор е на предаване в радио НЕТ и е сценарист за куклен театър. След това работи като копирайтър в рекламна агенция.
Дебютната ѝ книга „Лулу – детски стихотворения за възрастни“ печели Специална награда на националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет“ през 2012.
През 2017 г. печели националната награда „Константин Константинов“ за принос в детското книгоиздаване в категория „Автор“.

ЧЕТИ

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Поздрави от синята палатка“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Go to Top