РАЗКАЗИ ОТ ЧЕРЕН ШОКОЛАД

РАЗКАЗИ ОТ ЧЕРЕН ШОКОЛАД
Светлана Дичева

Разказите на Светлана Дичева ще ви покажат, че не е важен съдът, не е важно тялото. Важно е съдържанието, което го изпълва; личността в това тяло сме ние.

Дяволът винаги идва красив.

Категории: ,

ЧЕТИ

Всеки човек поне малко обича себе си. Така и трябва да бъде, стига да не е самовлюбен егоцентрик.
В днешно време обаче често възниква един въпрос: възможно ли е да обичаш себе си, а да мразиш тялото си? Ако според религиите ние съществуваме и извън телата си, то тук и сега, уви, тялото е съсъдът, който ни съдържа. А нашата личност дали се напасва спрямо формата на този съсъд?
Възможно ли е да обичаш себе си и да мразиш тялото си?
Проблемът с тялото пълни рубриките на всякакви медии: то не е лечебен глад, то не е пиене на всякакви гадости, то не са диети; дори политиците, които най-често споменаваме (обикновено с лошо), определяме като „корпулентни“.
Ето за това разказват историите в тази весела, остроумна и иронична книга. Светлана Дичева е анализирала почти скрупульозно отношенията, които имаме с телата си. И ни е поднесла този анализ под формата на кратки разкази, които искрено ще ви разсмеят, може малко да ви натъжат, но – предупреждавам – няма да ви позволят да заспите, ако се зачетете вечер.
И още нещо. Разказите на Светлана Дичева ще ви покажат, че не е важен съдът, не е важно тялото. Важно е съдържанието, което го изпълва; личността в това тяло сме ние. Дяволът винаги идва красив.
Приятно четене!

Светлана Дичева е родена на 14 януари 1960 г. в Пловдив.
Завършила е Френска езикова гимназия в Сливен и специалност „Радиожурналистика“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.
От 1985 г. работи в програма „Хоризонт“ на Българското национално радио, като профилира в областта на културната журналистика. Била е водеща на едни от най-популярните радиопредавания като сутрешния блок „Преди всички“ и обедния информационен блок „12 плюс 3“. Била е репортер и водещ и в Българската национална телевизия. От две години води популярното съботно радиошоу „Закуска на тревата“, в което кани известни творци и общественици. Автор е на радиорубриката „Библиотека Хоризонт“, посветена на книги от български писатели.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „РАЗКАЗИ ОТ ЧЕРЕН ШОКОЛАД“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Go to Top