С очите на новородена

„С очите на новородена“
Станка Пенчева

Макар подзаглавието да е „Любовна лирика“, стихосбирката представя самата Станка Пенчева далеч по-всеобхватно. Проследява творческия път на поетесата и разкрива вълненията и стремежите на целия ѝ живот, в който както любовта, така и литературата са определящи. Самата поетеса признава: „Не бях богата и преуспяваща, но получих от тоя живот толкова много радости“.

ЧЕТИ

„С очите на новородена“ е нова книга на голямата поетеса Станка Пенчева, съставител София Несторова, издателство „Жанет 45“. Изданието е по повод 90-годишнината от рождението на поетесата (9 юли 1929 – 27 май 2014).
Макар подзаглавието да е „Любовна лирика“, стихосбирката представя самата Станка Пенчева далеч по-обхватно. В голяма степен тя проследява творческия път на поетесата и разкрива вълненията и стремежите на целия ѝ живот, в който както любовта, така и литературата са определящи. Самата поетеса признава: „Не бях богата и преуспяваща, но получих от тоя живот толкова много радости“. Нещо, което се съдържа и в кода на цялата ѝ поезия.
Станка Пенчева е автор на 27 стихосбирки, 3 книги с публицистика, една с автобиографична проза и една повест за деца.

ЧУЙ

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „С очите на новородена“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Go to Top