Заветът

„Заветът“
Добри Божилов

„Капитализмът ме принуди да съм предприемач и добър професионалист във високите технологии. Но вътре в себе си винаги съм знаел, че трябва да бъда писател…“
Добри Божилов

ЧЕТИ

„Заветът“
Добри Божилов
Преди 11 месеца Ви подарихме прекрасен исторически роман – „Задругата“ – дебют на писателя Добри Божилов.
Тази книга стана абсолютно явление и безапелационен хит сред българските читатели. Посипаха се възторжени отзиви отвсякъде. За дълго време оглави класациите на всички търговски вериги и стана най-четеният роман за миналата и тази година.

Действието в „Заветът“ се развива малко след това в „Задругата“ но е от различна перспектива и с други герои, така че може да се чете и като самостоятелен роман.
Каква е тайната, скрита в тайната? Коя е Забулената и коя Възлюбената? Всеки отговор е само началото на нова загадсака.
Запазвайки стила и похватите на „Задругата“, но привнасяйки силен философски и емоционален момент, романът акцентира върху катарзиса и прошката и трънливия път към истината.
Впечатляващо добра книга.
Прекрасен исторически роман.
Приятно четене.

За автора
Добри Божилов е роден през 1975 г. Завършва информационни технологии и икономика. Прави докторантура в СУ. Работи като журналист в икономически и издания за високи технологии. През 2001 г. започва малък бизнес в областта на интернет, успешен и до днес. Той е създател на българската криптовалута левкойн и работи в екипа по развитието и разпространението ѝ.
Номинираният за издаване в „Конкурс за исторически роман 2017“ на издателство „Лексикон“ „Задругата“ е първият му роман.
Има публикувани около 20 разказа в периодични издания, обединени в сборник със заглавието „Великият ум“, разпространяван в интернет. Автор е на публикуваната в мрежата политическа сатира в реално време „Гай Балоний…“.
Личното му верую е, че успехите по стандартите на пазарното общество са илюзия. Счита, че успехът е, ако човек създаде изкуство, т.е. продукт, който остава за вечността. Помните ли кой е бил най-богат по времето на Айнщайн? А по времето на Леонардо? Това ще остане и от днешните най-успели в преследването на материалното. Вечността принадлежи на оставилите нещо интелектуално.
„Капитализмът ме принуди да съм предприемач и добър професионалист във високите технологии. Но вътре в себе си винаги съм знаел, че трябва да бъда писател…“ – е в най-кратък вид философията на Божилов.

ВИЖ

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Заветът“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Go to Top