Фламенко в затвора

„Фламенко в затвора“
Ана Лий Евънс

Ана Лий Евънс (Ана Димитрова Каракашева) е хореограф и танцьор от Пловдив. Поставя „Домът на Бернарда Алба“ на Ф. Г. Лорка в окръжния затвор – Сливен, и след девет години отново там изработва фламенко спектакъл, който става повод да напише първата си книга – „Фламенко в затвора“.
Ана е автор на повече от двайсет танцови спектакъла, изпълнявани на различни сцени и танцови форуми в България и чужбина. С помощта на учениците си прави пет двайсет и четири часови танцови маратона и множество представления в улична среда. Омъжена е в Ел Пасо, Тексас, където преподава и работи по нови спектакли и по следващата си книга.

Категории: ,

ЧЕТИ

След като прочетете „Фламенко в затвора“, ще промените отношението си към свободата, границите, танца, любовта, тялото. Ще пропишете поезия, дори и никога да не ви е хрумвало да го правите. Ще поискате да се влюбите. И някой да се влюби във вас. Ще поискате да се любите (и ще го направите). Ще ви се прище да се изкъпете гол/гола в морето, за предпочитене нощем, за да общувате с лунната пътека. Ще затанцувате фламенко и почти ще проговорите на испански. Ще сънувате как правите шпагат. Ще препрочетете Лорка или ще го прочетете за пръв, но не за последен път. Ще кажете истината в най-неподходящия момент и ще предизвикате грандиозен катаклизъм в зоната на спокойствието. Ще се разведете с лицемерието по взаимно съгласие. Ще започнете да гладите ризи, танцувайки. Ще започнете да готвите танцувайки. Или пеейки, все едно. „Грасиас, санта Фридуча“ ще стане ваша ежедневна мантра. Ще излезете от затвора на предрасъдъка, за да затанцувате фламенко между звездите. Грасиас, Ана Лий Евънс!

ВИЖ

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Фламенко в затвора“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Go to Top