9.8 ПО СКАЛАТА НА БОЛКАТА

9.8 по скалата на болката
Десислава Шейтанова и Тео Буковски

Те никога не са се срещали. Елиза – млада жена с делнично битие и семпли надежди, Виктор – мъж на средна възраст със самотно настояще и заличено минало. Една интернет връзка ще отприщи страшните им спомени и ще пренапише живота и на двамата. Една връзка, която им действа като свръхдоза наркотик. Смъртта сякаш ги следва. И колкото повече се сближават, толкова по-трудно контролират зловещите събития около себе си. Психотрилър за силата на болката, която руши до основи, а от руините се раждат нови кошмари. Непрекъснато нарастващо напрежение с достоен финал.

Категории: ,

ЧЕТИ

Десислава Шейтанова – биография
Десислава Шейтанова е родена през 1983 г. във Варна. Завършва IV ЕГ „Фредерик Жолио-Кюри“ в родния си град и СУ „Св. Климент Охридски“ със специалности публична администрация и стопанско управление.
Като студентка печели годишния конкурс на катедра „Публична администрация“ и фондация „Лиляна Данева-Бризби“ за научно есе (2004).
За дебютния си роман „Диагноза: изгубена“ получава Националната литературна награда за млади автори на издателство Хермес (2013).
Живее в София със съпруга си. Работи в банка.

Тео Буковски – биография
Баща ми е Клифърд Доналд Саймък. Понеже рождената ми дата е 3 август, а и в живота ми всичко живо е… въображение.
Джон Уиндъм е мъдрият ми вуйчо. Като юноша често заспивах с Чоки от едната страна на възглавницата и с Трифидите от другата. Дните през щастливото си детство прекарвах в Изгубения свят на Конан Дойл, а вечер, прибирайки се към вкъщи, тайно минавах през улица Морг, за да си побъбрим с приятеля ми Едгар и да подгоним някоя сянка на гарван.
Като прибавим и факта, че по всяка вероятност Мери Уестмакот, авторката на „Любов и саможертва“, ми е майка (интересно, защо всички ме питат за десетте малки негърчета?), голямото ни семейство наистина изглежда предизвикателно пъстро.
Вярно е обаче, че човек невинаги свиква лесно с родословното си дърво, особено когато то е прекалено разклонено. В интерес на истината недолюбвам големия си братовчед Чарлз, въпреки че той успешно присвои поетическата ни фамилия и се оказа, че е станал необяснимо популярен сред интелектуалците… И битниците.
През ноември предпочитам срещите с Фридрих Хьолдерлин. Може би защото е по-романтичен, а през ноември има мъгли. Пък и, както е казал Рей Бредбъри: „Действителността не е всичко“. Затова се наложи да завърша медицина. Въпреки че имаше голяма опасност да уча ветеринарна медицина – поради вродения си далтонизъм. В края на краищата животните се спасиха от мен. Вероятно защото „Моето семейство и други животни“ беше настолната ми книга по време на дългото следване.
Сега работя като лекар. И мисля като лекар. Но сънувам като мечтател (да, така е, въпреки че няма да ми повярвате, след като сте чели онази книга за кошмарите ми!). Ах, да, и понякога ставам досаден с пространните си обяснения, предимно в деепричастни форми. Прилагателните вече се научих да ги чистя.

За любителите на точната статистика:
– роден съм през 1973 г., щастливо женен, с един син, който все още не пише криминални психотрилъри
– работил съм като археолог, радиожурналист и член на дружинния съвет
– прописах на 12, но издадох на 40

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „9.8 ПО СКАЛАТА НА БОЛКАТА“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Go to Top