Бележки за забравяне

„Клоуните са тъжни по трудова характеристика. Иван Кулеков е най-характерният. Гледа със скръб света и човека, ала не ги съди. Защото ги е разбрал. Горчат му такива, каквито са, но не е ни носталгик, ни утопист. Не гради проекти. Само плаче от болка за другите. Оттам извират и неговото „смешно“, и неговото „парадоксално“. Някога писа: „В детската градина играхме на война; завърнах се вкъщи ранен, изтощен и брадясал“. И всяка сутрин влиза във все тази война. Няма как, Иван ще си тръгне от тук преди да порасне. Защото предпочита да умре, но да не се предаде на смъртта. Той е обективен, естествен и свръх-човешки добър. Затова го разпознават като абсурдист. Погледнеш ли трезво, виждаш очевидното: той просто не е от този свят.“
Георги Каприев

Иван Кулеков е български писател, публицист и общественик. Роден е на 28 април 1951 г. в с. Хирево, Севлиево. Завършва техникум по химия в Русе. Учи философия и българска филология в Софийския университет. От началото на 80-те години на XX век до 1992 работи в редакция „Хумор, сатира и забава“ на Българското радио (сега Българско национално радио).
През 1996 г. участва с Христо Бойчев като кандидат-президент в президентските избори. От 1999 г. до 2000 г. е сценарист на предаването „Хъшове“, а от 2000 г. до 2019 г. в „Шоуто на Слави“. От ноември 2019 е сценарист в 7/8 ТВ и водещ на предаването „Вечерта на Иван Кулеков“. Автор е на повече от 9 книги, няколко документални филма и редица пиеси.

ЧЕТИ

ВИЖ

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Бележки за забравяне“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Go to Top