Бермуда

„Бермуда“
Атанас Арнаудов

Атанас Арнаудов е роден на 28 декември 1946 г. в София. Завършва английската гимназия. Въпреки че след това е приет във Висшия Химико-технологически институт, където инженерното му образование го отвежда в една техническа, неартистична професионална среда, владеенето на английски език му дава възможност да пътува и да опознае много страни по света. Тези пътешествия не само го обогатяват душевно, те му дават възможност да се докосне до автори, които променят мирогледа му и оформят неговия интерес към най-добрите образци на световната литература. Той чете Артър Милър, Стайнбек, Марк Твен, Оскар Уайлд, Джером Джером и много други, които го мотивират да пише. Неговите ранни литературни опити не се увенчават с успех, тъй като темите и сюжетите не са по вкуса на тогавашните партийни ръководства.
След демократичните промени в България, Атанас Арнаудов написва сборника с фейлетони „Пай са, Европо, идем“, един хумористичен разказ за опитите ни, по един нелеп начин, да надхитрим западноевропееца, да му покажем, че не падаме по-долу от него. Книгата е чудесно илюстрирана от карикатуриста Борислав Златанов.
Новата книга на автора, сама по себе си, е едно смело начинание. Смело, защото не са много хората, които биха купили книжка с пиеси. От друга страна обаче, на всички ни е известно какъв глад изпитва българският театър за хубави, съвременни текстове.
Пиесите са различни по своя сюжет, но всички са смешно-тъжни, като самия живот, с много тънко чувство за хумор и себеирония на главните герои. Остава да се надяваме книгата да попадне в правилните ръце, за да стигне до зрителите.
Дора Велева – редактор

ЧЕТИ

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Бермуда“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Go to Top