Дива луна

„Дива луна“
Виктор Меламед

Животът, в който има от всичко. Това е червената нишка, която се прокрадва из страниците на тези на пръв поглед познати, но все пак необичайни истории. Истории, които пренасят читателя в свят близък, но всъщност отвъд ежедневието, пъстър като зунка (родопския израз за дъга) и реален със своята нереалност.

„То и животът е като една зунка, Иване! Пъстър, пъстър… От всичко има… Погледнеш се, ама то ни бело, ни жолто, ни чорно… Овъртолили сме се хубаво и сичките му бои по назе се лепнали. Сигурно затуй и душите ни на небето на зунки се обръщат… И колкото по ни е мацал животът, толкова по-ярко греем.“, обощава една от героините в разказа „Зунка“.

Героите на Виктор Меламед са героите от „прозата на живота“ – с твърде човешки емоции, мисли и дела. И точно в това се крие най-голямото им очарование. А това, което ги обединява, е копнежът – копнеж по нещо трудно за описване, по дивата луна, по онова, което кара сърцето ни да бие и ни помага всяка сутрин да ставаме и да продължаваме.

„Любовта и изневярата. Радостта и тъгата. Фаталното закъснение. Иронията на случайностите. Това са темите на тези разкази и ако нещо ги прави още по-човешки от човешките им сюжети, то е, че авторът ги разказва, без да съди.“
Веселина Седларска

ЧЕТИ

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Дива луна“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Go to Top