Дъно в небето

Светът, който наблюдаваме около нас. Този, в който живеем и този, който усещаме. Това е „Дъно в небето“ – съставът на душата ни. Така представи в поредицата „Младите в изкуството“ дебютна си стихосбирка 21-годишният поет Александър Арнаудов.

Той следва „Компютърни науки“ в Дънди, Шотландия. Води и студентско радиопредаване там. През останалото време пише. Кратки стихове, които обговарят вечни теми като любов, смърт, семейство, самота и вяра. С „Дъно в небето“ дава глас на онова, което превзема съзнанието му. Проблемът за времето, младостта, корените на човек, пропадането в дъното, саморазрушаването на същността и изграждането й отново.

Александър е носител на награда за поезия от Националния литературен конкурс „Георги Черняков“. Догодина ще бъде и член на журито в конкурса. Редактор е на електронното списание „Нова асоциална поезия“. От стиховете му става ясно, че той е „момче, пропаднало в небето“ и живее в свят, в който „царят на джунглата“ седи до „царя на небето“, а някой някъде „пише стихове за хранителната верига“.

ЧЕТИ

името ти е тишина

с която ръждясват камбаните

и крилата на птиците

се разпадат в небето

ангелът който е смърт

стана човек

учим се от цветята

да растем сами

в градина от думи

в чиято кал

апокалипсисът

цъфти

страст

 

никоя дрога

не може

да те убие

така бързо както мен

когато влизам

във вените ти

и оставам там

за да издишвам

като цигарен дим

същността ти

ВИЖ

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Дъно в небето“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Go to Top