От мен до другото безсмъртие

„От мен до другото безсмъртие“
Ива Спиридонова

Нима не ме разбираш? Изгубим ли я, любовта,
умираме… Необратимо сме опустошени.
Да, можеш да избираш… между мене и смъртта.
Обичай ме! И наистина ще сме живели!

„От мен до другото безсмъртие“ е любовна книга. Но не само. Откровена книга. Но не само. Смела книга. Но не само. Това „още нещо“, което я прави безспорен литературен факт, е точно този респект от думите – много близко до призванието, до неизбежната потребност да се разголиш до сричка и до… душа.
Камелия Кондова, редактор

Категории: ,

ЧЕТИ

Ива Спиридонова е родена в гр. Кюстендил. Завършва средното си образование в Езикова Гимназия „Д-р Петър Берон”. Владее свободно английски език, изучавала е руски, сърбохърватски и италиански. Висше образование завършва в Софийски Университет „Св. Климент Охридски” като Магистър „Старобългаристика”, Бакалавър „Българска филология” и Бакалавър „Връзки с обществеността и реклама”.
Живее в София, занимава се с книгоиздаване, преподава български и английски език на деца, пише поезия и критика, редактира, промотира и рецензира книги, организира представяния на други автори, събития и литературни четения в София и страната.
Редактор е на много книги с поезия и проза по различни проекти. Била е редактор в списание „Нова социална поезия“. Един от основателите на движението „Нова Асоциална Поезия“ през юни 2017 г. и редактор в едноименното електронно списание. Членува в „Асоциация на младите български писатели” от февруари 2019 г.
В началото на 2018-та година, заедно със Симеон Аспарухов основават Издателство „Библиотека България”, с фокус върху съвременната българска литература и насоченост изцяло по посока автор и книга, тяхното достигане до читателя и адекватно представяне в литературното пространство.
„Думите МИ”, издадена през 2016-та година (изд. „Фабрика за книги“), е дебютната ѝ книга с лирика и достига пето място в националния конкурс „Моята любима книга, 2016”, раздел „Поезия”.
През октомври 2018-та дебютната ѝ стихосбирка, „Думите МИ” е номинирана за Националната литературна награда за поезия „Усин Керим”, Чепеларе.
През септември 2018-та година излиза от печат втората ѝ книга с поезия – „Детайли” (изд. „Библиотека България”).
През пролетта на 2019-та година, „Детайли” е номинирана за финалист в четвъртото издание на конкурса за литературната награда „Ваня Константинова”.
През май 2020-та година, със стихотворението си „Довиждане до другия живот“, печели специална награда в Националния литературен конкурс за поезия „Биньо Иванов“, гр. Кюстендил.
Творческата ѝ Фейсбук страница също носи името „Думите МИ“ – там можете да намерите още от поетичните ѝ и критически текстове. Нейни публикации с поезия и критика има и на страниците на онлайн списанията „Е-същност“, „Четилище“, „Afish”, „Тетрадката”, „Нова социална поезия“ и „Нова Асоциална Поезия“. Част от творчеството ѝ е преведено на арабски и английски език.
„От мен до другото безсмъртие“ е най-новата, трета книга на поетесата.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „От мен до другото безсмъртие“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Go to Top