По-сурово

Нинко Кирилов е роден на  7 декември 1983 г. във Видин. Завършва висше образование със специалност „журналистика“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Работи по специалността си като автор, водещ и редактор в редица специализирани, информационни и лайфстайл печатни, радио и онлайн медии.

През 2005 г. печели журналистическата стипендия на името на Стефан Продев. През 2012 г. печели наградата на читателите в конкурса за кратък разказ на Богдан Русев и Радослав Парушев. През 2015 г. печели конкурса на сп. „Ко-миксер“за сценарий на комикс. През 2019 г. печели конкурса за дебютна жанрова литература на издателствата АРС и Scribens, резултат от който е първата му стихосбирка „По-сурово“.

Кирилов е създател и идеолог на платформата за неиздавани автори писателибезкниги, която съществува от 2012 г. и на която периодично се организират четения на нови и познати автори без собствени книги.

Критиците определят „Двойници и животни“ като „магически реализъм в големия град“, а историите му наричат „претенциозни и непринудени, иронични и тъжни“

 

ЧЕТИ

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „По-сурово“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Go to Top