Солени молекули

„Солени молекули“
Калоян Христов

ПОКРИВИ
Скачам от покрив на покрив,
помирисвам комините
и всеки мирише различно.
Зависи от хората долу.

„Солени молекули“ на Калоян Христов е книга за човешкото, което иска да бъде себе си, но и всяко друго нещо във вселената – предмет, животно, природа… Затова и тази поезия е поезия на условностите, на възможните измерения, на пожеланите метаморфози и очакванията, които са важни, дори когато не се осъществяват.
Амелия Личева

Категории: ,

ЧЕТИ

Калоян Христов е роден през 1997 г. Средното си образование завършва в Националната Априловска гимназия (Габрово). Завършва и специалност „Българска филология“ в Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Преподавател е по български език и литература. Той е един от създателите и редакторите на литературния сайт Tetradkata.com.
През 2018 г. излиза първата му книга с поезия – “Съвпадения”. Негови стихове са публикувани във в. „Литературен вестник”, сп. „Нова асоциална поезия”, сп. „Литературен свят”, сп. „Пламък“, алм. „Зорница”, LiterNet и др. По покана на музикантите от група „SoulBmoll” пише текста на песента “Нова посока”, която става част от първия албум на групата.
Носител е на Първа награда за поезия в Националния конкурс “Никола Вапцаров” (2019) и на Голямата награда за поезия на Националния литературен конкурс „Море” (2020). Финалист в международния поетичен конкурс “Мили Дуели” (2019).

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Солени молекули“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Go to Top