Влюбени разкази

„Влюбени разкази“
Димитър Шумналиев

Който не е готов да обича, да не се впуска в търсене на любовта! Ако се боите от нея, боите се от въображението си. Мечтайте, търсете любовта. Фантазирайте на воля, рискувайте, дори накрая много да ви заболи.

Категории: ,

ЧЕТИ

Нали правите разлика между влюбване и любов? Сборникът Влюбени разкази е награден с международната награда Балканика за 2004 г. Да се влюбиш е божествен дар. А влюбването е съдбовното антре към любовта. Любовта иска не само надежди, не само очаквания, тя иска пълно обричане. Иска и умението да понасяме жертвите, които правим за нея. Каквито и да са, както и да ги приютим или изхвърлим, те остават скрити някъде в най-тайните кътчета на съзнанието ни завинаги. Коя ли любов не е белязала хиляди съдби, не е преживяла върхове, сривове? Всяка любов е драма. Понякога и трагедия. Тя е вихър от противоречия. Любовта няма граници, няма предели, тя изисква пълно себеотдаване. Който не е готов да обича, да не се впуска в търсене на любовта! Ако се боите от нея, боите се от въображението си. Мечтайте, търсете любовта. Фантазирайте на воля, рискувайте, дори накрая много да ви заболи.
Димитър Шумналиев

Димитър Шумналиев е роден на 3 март 1947 г. в София. Има две деца.
Дългогодишен главен редактор на вестник „Нощен Труд“.
Завършил българска филология в Софийския университет. Специализира френски език и литература в Университета на По, Франция. Специализира с диплом писателската програма на Университета в Айова, САЩ. Завършва с диплом Писателското училище на Университета в Айова Сити, САЩ. Работил е във вестниците „Народна младеж“, „Отечествен фронт“, „Литературен фронт“, „Народна култура“, в БНР. Бил е главен редактор на в. „Пулс“ и на в. „Факс“ и заместник главен редактор на в. „Труд“.

ВИЖ

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Влюбени разкази“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Go to Top